Nu este un secret că îmi plac deserturile, tocmai de aceea vreau să împărtășesc cu tine o rețetă de tartă cu brânză. Sunt fană a acestei tarte cu umplutură de brânză, deoarece predomină compoziția și mai puțin partea făinoasă, ceea ce o face și mai delicioasă.

Dacă mi-ai mai vizitat blogul, știi că sunt foarte atentă la calitatea ingredientelor pe care le folosesc și de aceea atunci când timpul îmi permite aleg variantele de deserturi de casă. În ceea ce privește aprovizionarea ingredientelor, aleg supermarketurile și magazinul BIO online, DriedFruits, unde găsesc o mulțime de produse organice, fără aditivi, conservați și la o calitate superioară. Tot la DriedFruits am un cod de reducere pentru tine. Aplică codul LAURA8 înainte de finalizarea comenzii și vei beneficia de 8% discount la coșul de cumpărături.
În cazul acestei tarte, am folosit doua tipuri de făină, una Bio integrală, pe care o găsești aici, și una albă, pe care apoi le-am amestecat.

În continuarea articolului găsești ingredientele pe care le-am folosit și cum aleg eu să prepar această tartă.
INGREDIENTE TARTĂ
- 250g făină (eu am pus 150g făină albă și 100g făină integrală)
- 100g unt
- 150g iaurt grecesc 10% grăsime
- 1 linguriță praf de copt ecologic
- 1 praf de sare
- 50g îndulcitor la alegere, eu folosesc GreenSugar (cantitatea de îndulcitor și tipul acestui se alege în funcție de preferințele fiecăruia)
- 1 galbenuș – care va fi folosit pentru a unge coca pe margini, după umplerea cu compoziție
INGREDIENTE COMPOZIȚIE
- 250g brânză de vaci (nesărată) sau urdă
- 2 ouă
- 100g îndulcitor la alegere (cantitatea de îndulcitor și tipul acestui se alege în funcție de preferințele fiecăruia)
- Opțional: stafide
MOD DE PREPARARE
- Într-un castron adaugăm făina, sarea și praful de copt peste care punem untul tăiat cubulețe. Amestecăm cu mâna până când compoziția prinde textura asemenea nisipiului. Odată ce am fărâmițat tot untul, adăugăm iaurtul și continuam să amestecăm până când compoziția se leagă și formăm o bilă.
- Înfășurăm bila de aluat în folie alimentară și o lăsăm la frigider pentru 30 minute.
- Cât timp este aluatul la frigider, pregătim compoziția. Într-un castron amestecăm brânza cu cele 2 ouă, îndulcitorul și stafidele (dacă dorim). Odată ce compoziția s-a omogenizat, o punem deoparte și după cele 30 minute scoatem aluatul din frigider și ne apucăm de el.
- Pe o foie de copt deja pregătită punem aluatul și ne apucăm să îl întindem, cât putem de mult, astfel încât în mijloc să ne încapă compoziția cu brânză. Chiar dacă se mai rupe pe margini sau nu se întinde uniform nu este o problemă.
- Odată întins aluatul, turnăm în mijloc compoziția, pe care o nivelăm cu ajutorul unei lingure. În continuare, vom începe să îndoim marginile, aducându-le în interiorul tartei.
- După ce am finalizat și acest pas, amestecăm un galbenuș într-un castron și cu o pensulă ungem marginile tartei.
- Introducem tarta în cuptorul încălzit în prealabil, la 180⁰C, pentru 45-50 minute.
- …poftă bună! 😊
Ce spui, ți-a plăcut această tartă? O vei mai încerca? Aștept să-mi scrii impresiile tale. 😊
Pe curând!

Articole Asemanatoare

Lasă un răspuns