• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Laura Birsan

  • Acasa
  • Food
    • Aperitiv
    • Mic dejun
    • Pranz
    • Cina
    • Desert
    • Nutritie
    • Vegetarian
    • Baby friendly
  • Sport
    • Activitati
    • Antrenamente
  • Utile
  • Despre mine
Prima pagină » Food » Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele

Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele

27 august 2020 by Birsan Laura 2 Comentarii

Când doresc să-mi diversific paleta de preparate, fie că este vorba de mâncare ca fel principal, fie că este desert, apelez la rețele mamei pe care eu le îndrăgeam în perioada copilăriei. Așa am scos din raftul cu amintiri, rețeta unei prăjituri pe care mama obișnuia să o pregătească și care era una dintre favoritele mele.

Desertul pe care vreau să ți-l împărtășesc nu are un nume sau cel puțin eu nu îl știu, pentru mine este doar prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit. Este un preparat al cărui blat este răzuit și fraged, iar compoziția este pe bază de brânză dulce.

Urmează să îți povestesc despre cum să o prepari și de ce ingrediente ai nevoie. O parte dintre ingrediente, eu le-am luat de pe DriedFruits, unde am și un cod de reducere pentru tine. Dacă folosești codul LAURA8, beneficiezi de 8% discount din valoare întregii comenzi.

INGREDIENTE

BLAT

  • 500g făină
  • 1 ou
  • 250g unt
  • 1 iaurt gras (10% grăsime)
  • 40g pudră de cacao sau pudră de carob
  • 1 praf de sare
  • 200g GreenSugar sau alt îndulcitor (se adaptează cantitatea după preferințe)

COMPOZIȚIE

  • 850g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150g GreenSugar sau alt îndulcitor
  • Vanilie

MOD DE PREPARARE

Pasul 1: Prima partea cu care aleg să încep este realizarea blatului, întrucât acesta necesită ulterior refrigerare. Vom adauga făina, vârful de sare și cacaoa într-un bol încăpător, pe care le vom amesteca și peste care vom adauga untul tăiat cubulețe. Eu aleg să scot untul din frigider cu 15 minute înainte de mă apuca de prepararea desertului, astfel încât acesta să fie puțin mai moale și mai usor de manevrat. Odată cu adăugarea untului, începem să frământam cu mâna până ce compoziția prinde textura asemenea nisipului.

Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm oul cu îndulcitorul și cu iaurtul, până ce acestea se omogenizează.

Pasul 3: Turnăm compoziția de la pasul 2 peste amestecul cu făină și continuam sa frământăm compoziția până ce aceasta se leagă. După ce compoziția s-a legat, o împărțim în două părți egale, astfel încât la final să avem doi bulgări de aluat. Înfoliem individual fiecare bulgăre de aluat și îi depozităm la congelator pentru 15-20 minute, timp în care ne vom ocupa de realizarea cremei.

Pasul 4: Cât timp avem aluatul la congelator, separăm albușurile și gălbenușurile celor 4 ouă. Peste gălbenușuri vom adauga îndulcitorul și vanilia și vom amesteca compoziția până ce se omogenizează.

Pasul 5: Odată ce am terminat cu gălbenușurile, ne vom ocupa de albușuri. Vom adauga peste albușuri praful de sare și cu ajutorul mixerului le vom bate până când vor prinde textura unei spume tari, ce se prinde de tel.

Pasul 6: Peste compoziția cu gălbenușuri vom adauga brânza de vaci și vom continua să amestecăm. Apoi, vom adauga si albușurile spumă și vom amesteca compoziția încet până se omogenizează.

Pasul 7: După cele 15 minute vom scoate cei doi bulgări de alut din congelator. Alegem o tavă dreptunghiulară sau pătrată, dar cu margini ridicate, pe care o vom tapeta cu hârtie de copt.  Începem sa răzuim primul bulgăre de aluat direct în tavă, într-un mod uniform, cât să acoperim toată suprafața tăvii. Odătă finalizat primul strat de aluat turnăm compoziția pe bază de brănză și, apoi, continuăm procesul de răzuire al blatui superior.

Pasul 8: Introducem tava în cuptorul preîncins, la o temperatură de 180⁰ C pentru 40-50 minute.

Crede-mă ca merită efortul, este delicioasă! 😊

Tu ai încercat această rețetă, cum ți se pare? Aștept să-mi împărtășești impresiile tale despre această rețetă.

Te aștept în continuare pe blog, îți pregătesc o mulțime de articole.

Pe curând!😊

Articole Asemanatoare

  • Chipsuri de mere fără zahărChipsuri de mere fără zahăr
  • CELE MAI BUNE PRODUSE APICOLE PENTRU SISTEMUL IMUNITARCELE MAI BUNE PRODUSE APICOLE PENTRU SISTEMUL IMUNITAR
  • Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de peșteCe trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de pește
  • 3 ingrediente de success – ALIMENTAȚIE, SPORT și CUNOAȘTERE3 ingrediente de success – ALIMENTAȚIE, SPORT și CUNOAȘTERE
Summary
recipe image
Recipe Name
Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele
Author Name
Laura Bîrsan
Published On
2020-08-27
Preparation Time
30
Cook Time
45
Total Time
1h15m

Din categoria: Desert, Food Etichete: homemade, prajitura cu branza, prajitura de casa

Articol anterior: « Bomboane Raffaello de casă cu doar 3 ingrediente
Articolul urmator: Clătite la cuptor cu brânză dulce »

Reader Interactions

Comentarii

  1. L.B

    29 august 2020 la ora 6:43

    O prăjitura foarte buna și ușoară, ideala pentru copii. Multumim pentru rețeta!

    Răspunde
    • Birsan Laura

      12 octombrie 2020 la ora 12:56

      Mă bucur că este pe placul tuturor. Cu mult drag! 😊

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Hei,

Bine ai venit la mine pe blog!😊

Eu sunt Laura și mă bucur ca ești aici, pe blogul meu, unde o să împărtășesc cu tine pasiunile mele – gătitul, sportul și spectrul care ține de echilibrul interior, cunoașterea de sine și dezvoltare personală. O să-ți povestesc o parte din experiențele și cunoștințele mele, tot ce m-a ajutat sau mi-a plăcut și cred că ar putea să te intereseze și pe tine.

Te aștept cât mai des pe aici. Pe curând!😊

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Fii la curent cu noutățile

Găsești mai multe pe Instagram

🛳🌊 🛳🌊
💃🏽 💃🏽
Pro TV Buyram Party💃🏽🎉 Pro TV Buyram Party💃🏽🎉
💃🏽 💃🏽
Sofica frumusica❤️ #goddaughter Sofica frumusica❤️ #goddaughter
beach hair 👩🏽‍🦱 beach hair 👩🏽‍🦱
beautiful garden of Paleokastritsa Monastery 🌸🌳🍃
🏝🌞 🏝🌞
Sangria time🍷 #corfu Sangria time🍷 #corfu
Follow on Instagram

Caută pe Blog

Copyright © 2023 · Laura Birsan | Creare Site