• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Laura Birsan

  • Acasa
  • Food
    • Aperitiv
    • Mic dejun
    • Pranz
    • Cina
    • Desert
    • Nutritie
    • Vegetarian
    • Baby friendly
  • Sport
    • Activitati
    • Antrenamente
  • Utile
  • Despre mine
  • Contact
Prima pagină » Food » Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele

Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele

27 august 2020 by Birsan Laura 2 Comentarii

Când doresc să-mi diversific paleta de preparate, fie că este vorba de mâncare ca fel principal, fie că este desert, apelez la rețele mamei pe care eu le îndrăgeam în perioada copilăriei. Așa am scos din raftul cu amintiri, rețeta unei prăjituri pe care mama obișnuia să o pregătească și care era una dintre favoritele mele.

Desertul pe care vreau să ți-l împărtășesc nu are un nume sau cel puțin eu nu îl știu, pentru mine este doar prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit. Este un preparat al cărui blat este răzuit și fraged, iar compoziția este pe bază de brânză dulce.

Urmează să îți povestesc despre cum să o prepari și de ce ingrediente ai nevoie. O parte dintre ingrediente, eu le-am luat de pe DriedFruits, unde am și un cod de reducere pentru tine. Dacă folosești codul LAURA8, beneficiezi de 8% discount din valoare întregii comenzi.

INGREDIENTE

BLAT

  • 500g făină
  • 1 ou
  • 250g unt
  • 1 iaurt gras (10% grăsime)
  • 40g pudră de cacao sau pudră de carob
  • 1 praf de sare
  • 200g GreenSugar sau alt îndulcitor (se adaptează cantitatea după preferințe)

COMPOZIȚIE

  • 850g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150g GreenSugar sau alt îndulcitor
  • Vanilie

MOD DE PREPARARE

Pasul 1: Prima partea cu care aleg să încep este realizarea blatului, întrucât acesta necesită ulterior refrigerare. Vom adauga făina, vârful de sare și cacaoa într-un bol încăpător, pe care le vom amesteca și peste care vom adauga untul tăiat cubulețe. Eu aleg să scot untul din frigider cu 15 minute înainte de mă apuca de prepararea desertului, astfel încât acesta să fie puțin mai moale și mai usor de manevrat. Odată cu adăugarea untului, începem să frământam cu mâna până ce compoziția prinde textura asemenea nisipului.

Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm oul cu îndulcitorul și cu iaurtul, până ce acestea se omogenizează.

Pasul 3: Turnăm compoziția de la pasul 2 peste amestecul cu făină și continuam sa frământăm compoziția până ce aceasta se leagă. După ce compoziția s-a legat, o împărțim în două părți egale, astfel încât la final să avem doi bulgări de aluat. Înfoliem individual fiecare bulgăre de aluat și îi depozităm la congelator pentru 15-20 minute, timp în care ne vom ocupa de realizarea cremei.

Pasul 4: Cât timp avem aluatul la congelator, separăm albușurile și gălbenușurile celor 4 ouă. Peste gălbenușuri vom adauga îndulcitorul și vanilia și vom amesteca compoziția până ce se omogenizează.

Pasul 5: Odată ce am terminat cu gălbenușurile, ne vom ocupa de albușuri. Vom adauga peste albușuri praful de sare și cu ajutorul mixerului le vom bate până când vor prinde textura unei spume tari, ce se prinde de tel.

Pasul 6: Peste compoziția cu gălbenușuri vom adauga brânza de vaci și vom continua să amestecăm. Apoi, vom adauga si albușurile spumă și vom amesteca compoziția încet până se omogenizează.

Pasul 7: După cele 15 minute vom scoate cei doi bulgări de alut din congelator. Alegem o tavă dreptunghiulară sau pătrată, dar cu margini ridicate, pe care o vom tapeta cu hârtie de copt.  Începem sa răzuim primul bulgăre de aluat direct în tavă, într-un mod uniform, cât să acoperim toată suprafața tăvii. Odătă finalizat primul strat de aluat turnăm compoziția pe bază de brănză și, apoi, continuăm procesul de răzuire al blatui superior.

Pasul 8: Introducem tava în cuptorul preîncins, la o temperatură de 180⁰ C pentru 40-50 minute.

Crede-mă ca merită efortul, este delicioasă! 😊

Tu ai încercat această rețetă, cum ți se pare? Aștept să-mi împărtășești impresiile tale despre această rețetă.

Te aștept în continuare pe blog, îți pregătesc o mulțime de articole.

Pe curând!😊

Articole Asemanatoare

  • Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de peșteCe trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de pește
  • Conținutul farfuriei – calitate nutritivă și contrast cromaticConținutul farfuriei – calitate nutritivă și contrast cromatic
  • Mierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoareMierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare
  • Norișori pufoși din ouăNorișori pufoși din ouă
Summary
recipe image
Recipe Name
Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele
Author Name
Laura Bîrsan
Published On
2020-08-27
Preparation Time
30
Cook Time
45
Total Time
1h15m

Filed Under: Desert, Food Tagged With: homemade, prajitura cu branza, prajitura de casa

Previous Post: « Bomboane Raffaello de casă cu doar 3 ingrediente
Next Post: Clătite la cuptor cu brânză dulce »

Reader Interactions

Comments

  1. L.B

    29 august 2020 at 6:43

    O prăjitura foarte buna și ușoară, ideala pentru copii. Multumim pentru rețeta!

    Răspunde
    • Birsan Laura

      12 octombrie 2020 at 12:56

      Mă bucur că este pe placul tuturor. Cu mult drag! 😊

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Primary Sidebar

Hei,

Bine ai venit la mine pe blog!😊

Eu sunt Laura și mă bucur ca ești aici, pe blogul meu, unde o să împărtășesc cu tine pasiunile mele – gătitul, sportul și spectrul care ține de echilibrul interior, cunoașterea de sine și dezvoltare personală. O să-ți povestesc o parte din experiențele și cunoștințele mele, tot ce m-a ajutat sau mi-a plăcut și cred că ar putea să te intereseze și pe tine.

Te aștept cât mai des pe aici. Pe curând!😊

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Fii la curent cu noutățile

Găsești mai multe pe Instagram

𝐃𝐄𝐒𝐄𝐑𝐓 𝐑𝐀𝐏𝐈𝐃 𝐃 𝐃𝐄𝐒𝐄𝐑𝐓 𝐑𝐀𝐏𝐈𝐃 𝐃𝐈𝐍 𝐃𝐎𝐀𝐑 𝟐 𝐈𝐍𝐆𝐑𝐄𝐃𝐈𝐄𝐍𝐓𝐄

Intr-una din zilele când aveam o poftă teribilă de ceva dulce și, totodată, avem puțin timp la dispoziție pentru a încropi un desert a luat naștere rețeta de fursecuri cu quinoa, pe care iti recomand sa o incerci❤️

Ambele ingrediente le-am achiziționat de la @dried.fruits.supplier , fiind foarte mulțumită de calitatea acestora.

📍Reteta integrala o gasesti aici:
https://laurabirsan.ro/desert-rapid-din-doar-2-ingrediente/

#food #foodie #quinoa #dessert #vegan #yammy #blogger #foodgram #foodphotography #checkitout #recipe #foodpic
Pentru micul dejun de astazi am facut un porridge Pentru micul dejun de astazi am facut un porridge de ovaz (terci de ovaz), in care am inlocuit laptele de vaca cu cel vegetal, respectiv cu lapte de soia. Surprinzator, mi-a placut foarte mult, mai mult decat cu lapte de origina animala.

Laptele de soia pe care l-am folosit este de la Monsoy si este un produs organic, cu o formula curata, realizat doar din apa, soia ecologica si sare de mare. Il gasesti la @dried.fruits.supplier alaturi de alte sortimente vegetale❤️

#soyamilk #porridge #breakfast #vegan #veganrecipes #delicious #blogger #foodie
🌟Am revenit pe blog cu un articol despre cele m 🌟Am revenit pe blog cu un articol despre cele mai bune produse apicole pe care le folosesc pentru a-mi sustine sistemul imunitar☺️🐝

📍Articolul integral il gasesti aici: https://laurabirsan.ro/cele-mai-bune-produse-apicole-pentru-sistemul-imunitar/

#newarticle #article #blog #honey
cea mai dulce papusica❤️🥰😍 #littlegirl cea mai dulce papusica❤️🥰😍

#littlegirl #loveher #beautifulkid #goddaughter #love #family #christmas
𝐓𝐀𝐑𝐓𝐀 𝐂𝐔 𝐁𝐑𝐀𝐍𝐙 𝐓𝐀𝐑𝐓𝐀 𝐂𝐔 𝐁𝐑𝐀𝐍𝐙𝐀🥧

Am urcat pe blog o reteta de tarta cu branza super simpla si la indemana oricui. 

Sunt fana acestei tarte cu umplutura de branza, deoarece predomina compozitia si mai putin partea fainoasa, ceea ce o face si mai delicioasa. ❤️
 
Pentru partea fainoasa am folosit o faina BIO integrala, de la @dried.fruits.supplier si pentru indulcire am ales, ca intotdeauna, @greensugar 👩🏼‍🍳

📍Reteta integrala o gasesti aici: https://laurabirsan.ro/tarta-cu-branza-un-desert-rapid-cu-doar-cateva-ingrediente/

#recipe #food #foodcontent #foodstagram #foodphotography #foodblogger #cheesepie #yammy #dessert #foodblog
𝐌𝐈𝐄𝐑𝐄𝐀 𝐌𝐀𝐍𝐔𝐊𝐀 𝐌𝐈𝐄𝐑𝐄𝐀 𝐌𝐀𝐍𝐔𝐊𝐀 – 𝐄𝐋𝐈𝐗𝐈𝐑𝐔𝐋 𝐍𝐀𝐓𝐔𝐑𝐈𝐈 𝐂𝐔 𝐏𝐑𝐎𝐏𝐑𝐈𝐄𝐓𝐀𝐓𝐈 𝐕𝐈𝐍𝐃𝐄𝐂𝐀𝐓𝐎𝐀𝐑𝐄 🍯🐝

Am pregatit un articol despre ce este mierea Manuka, cum se diferentiaza fata de mierea normala si care sunt principalele beneficii. Sper sa il consideri si tu interesant si sa te ajute informatia🤗. 

Eu am inceput sa folosesc acest tip de miere de curand, asadar peste cateva luni revin cu vesti despre experinta mea cu mierea Manuka🍯.

Daca esti interesat sa achizitionezi miere Manuka🍯🐝, iti recomand o sursa de incredere, unde produsele sunt autorizate si cerificate... toate acestea le gasesti la @dried.fruits.supplier unde beneficiezi si de 8% discount la cosul de cumparaturi daca folosesti codul 𝐋𝐀𝐔𝐑𝐀𝟖 inainte de finalizarea comenzii. 🛒

📍Articolul integral il gasesti aici: https://laurabirsan.ro/mierea-manuka-elixirul-naturii-cu-proprietati-vindecatoare/

#manukahoney #honey #naturaltreatment #100natural #manuka #healthytips #healthylifestyle #blogger #article #instadaily
si parintii mei frumosi😎❤️ si parintii mei frumosi😎❤️
trebuia sa postez aceste poze cu cei mai frumosi i trebuia sa postez aceste poze cu cei mai frumosi invitati❤️ Vladut si Ana Maria❤️
Instagram post 17850229364368307 Instagram post 17850229364368307
Follow on Instagram

Caută pe Blog

Copyright © 2021 · Laura Birsan | Creare Site