• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Laura Birsan

  • Acasa
  • Food
    • Aperitiv
    • Mic dejun
    • Pranz
    • Cina
    • Desert
    • Nutritie
    • Vegetarian
    • Baby friendly
  • Sport
    • Activitati
    • Antrenamente
  • Utile
  • Despre mine
  • Contact
Prima pagină » Food » Clătite la cuptor cu brânză dulce

Clătite la cuptor cu brânză dulce

23 octombrie 2020 by Birsan Laura Lasă un comentariu

Fără doar și poate, clătitele în orice formă și combinație sunt preferatele mele. Obișnuiesc să îmi fac des atât clătite dulci, cât și sărate, pe care aleg sa le servesc la micul dejun sau ca desert.

Astăzi vreau să împărtășesc cu tine, dragă cititorule, o rețetă simplă și rapidă de clătite la cuptor cu brânză dulce. 

INGREDIENTE FOI CLĂTITE

  • 2-3 ouă
  • 250g făină
  • 500 ml lapte (în lipsa laptelui putem folosi apă minerală)
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praf de sare
  • Opțional – pot fi îndulcite sau adaugat zahăr vanilat. Eu le prefer neîndulcite, însă pot fi adaptate după preferințe.

INGREDIENTE COMPOZIȚIE (pentru 4 clătite cu brânză)

  • 1 cutie brânză tip Făgăraș (185g – 200g)
  • îndulcitor la alegere, cantitatea după preferințe. Eu am ales să îndulcesc cu sirop de arțar și am pus 3 linguri peste compoziție.

MOD DE PREPARARE

Odată realizate foile de clatite, compoziția menționată mai sus ajunge pentru aproximativ 4 clătite. În cazul meu au fost suficiente pentru 2 persoane, însă dacă îți dorești mai multe crești compoziția pe bază de brânză.

Primul pas după realizarea foilor de clătite, este să umplem foile cu compoziția rezultată, le împachetăm în formă de triunghi și le băgăm la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit, îl setăm la 180⁰C și lăsăm clătitele aproximativ 15 min.

De aici înainte, îți doresc poftă bună!

Pe curând! 😊

Articole Asemanatoare

  • Cum îți prepari propriul unt de arahide, 100% natural?Cum îți prepari propriul unt de arahide, 100% natural?
  • Paste cu fisticPaste cu fistic
  • Mierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoareMierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare
  • Scorțișoara Cassia sau Ceylon: care este bună pentru sănătate?Scorțișoara Cassia sau Ceylon: care este bună pentru sănătate?

Din categoria: Desert, Food, Mic dejun Etichete: clatite, clatite cu branza, clatite la cuptor, desert

Articol anterior: « Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele
Articolul urmator: Mierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Hei,

Bine ai venit la mine pe blog!😊

Eu sunt Laura și mă bucur ca ești aici, pe blogul meu, unde o să împărtășesc cu tine pasiunile mele – gătitul, sportul și spectrul care ține de echilibrul interior, cunoașterea de sine și dezvoltare personală. O să-ți povestesc o parte din experiențele și cunoștințele mele, tot ce m-a ajutat sau mi-a plăcut și cred că ar putea să te intereseze și pe tine.

Te aștept cât mai des pe aici. Pe curând!😊

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Fii la curent cu noutățile

Găsești mai multe pe Instagram

Follow on Instagram

Caută pe Blog

Copyright © 2022 · Laura Birsan | Creare Site