Fără doar și poate, clătitele în orice formă și combinație sunt preferatele mele. Obișnuiesc să îmi fac des atât clătite dulci, cât și sărate, pe care aleg sa le servesc la micul dejun sau ca desert.
Astăzi vreau să împărtășesc cu tine, dragă cititorule, o rețetă simplă și rapidă de clătite la cuptor cu brânză dulce.

INGREDIENTE FOI CLĂTITE
- 2-3 ouă
- 250g făină
- 500 ml lapte (în lipsa laptelui putem folosi apă minerală)
- 1 lingură de ulei
- 1 praf de sare
- Opțional – pot fi îndulcite sau adaugat zahăr vanilat. Eu le prefer neîndulcite, însă pot fi adaptate după preferințe.
INGREDIENTE COMPOZIȚIE (pentru 4 clătite cu brânză)
- 1 cutie brânză tip Făgăraș (185g – 200g)
- îndulcitor la alegere, cantitatea după preferințe. Eu am ales să îndulcesc cu sirop de arțar și am pus 3 linguri peste compoziție.
MOD DE PREPARARE
Odată realizate foile de clatite, compoziția menționată mai sus ajunge pentru aproximativ 4 clătite. În cazul meu au fost suficiente pentru 2 persoane, însă dacă îți dorești mai multe crești compoziția pe bază de brânză.
Primul pas după realizarea foilor de clătite, este să umplem foile cu compoziția rezultată, le împachetăm în formă de triunghi și le băgăm la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit, îl setăm la 180⁰C și lăsăm clătitele aproximativ 15 min.
De aici înainte, îți doresc poftă bună!
Pe curând! 😊

Lasă un răspuns