Cu toții am mâncat cel puțin o dată în viață ouă fierte, ochi, omletă sau mai nou la modă acum, cele poșate. Dar ce zici de niște norișori de ouă?
Este un preparat sănătos, extrem de simplu de făcut și necesită puțin timp la cuptor. Pentru mamele ai căror copii sunt mai pretențioși la mâncare, cred că acești norișori sunt o tehnică creativă și atrăgătoare care merită încercată. O să îți povestesc cât de simplu sunt de făcut și ce pași trebuie să urmezi.

Mod de prepare pas cu pas
Pasul 1. În funcție de câți norișori vrei, atâtea ouă trebuie să îți pregătești. Eu am folosit 2 ouă, din care am făcut 2 norișori mari și pufoși.
Pasul 2. Mai întâi separi galbenușurile de albușe. Eu am ales să pun fiecare galbenuș în câte o ceșcuță pentru a-mi fi ușor, ulterior, să le așez în mijlocul norișorului. Pentru a ieși frumoase, trebuie să ai grijă să nu se spargă gălbenușurile, păstrându-le întregi.
Pasul 3. Bați albușurile cu mixerul până când prind forma și textura unei spume dense și țepene, asemenea texturii de frișcă bătută.
Pasul 4. Pe tava de cuptor, îți recomand să pui foaie de copt, pe care să o ungi cu puțin ulei sau unt. În continuare ia cu o lingură din albușurile bătute și formează mici cuiburi pe foaia de copt, lăsând un gol în mijloc pentru a adaugă galbenușul. După ce ai format acele cuiburi cu un gol în mijloc, adaugă în fiecare norișor câte un galbenuș și bagă tava la cuptor. Opțional, poți adăuga puțin cașcaval răzuit pe deasupra.
Pasul 5. Lasă norișorii la cuptor timp de 6-15 minute, în funcție de cât de moi sau tari dorești să fie, la o temperatură de 180°C.

De aici înainte nu pot decât să îți urez – poftă bunăăă 😊
Pe curând!😊

Articole Asemanatoare

Lasă un răspuns