• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Laura Birsan

  • Acasa
  • Food
    • Aperitiv
    • Mic dejun
    • Pranz
    • Cina
    • Desert
    • Nutritie
    • Vegetarian
    • Baby friendly
  • Sport
    • Activitati
    • Antrenamente
  • Utile
  • Despre mine
  • Contact
Prima pagină » Food » Mierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare

Mierea Manuka – elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare

29 octombrie 2020 by Birsan Laura Lasă un comentariu

Dragă cititorule,

Astăzi vreau să îți povestesc despre un produs cu proprietăți medicinale, cunoscut pentru multiplele beneficii și eficiență în diverse patologii. Este vorba despre mierea Manuka, care este considerată un puternic antibiotic natural, cu efecte antioxidante, antibacteriene, antiinflamatorii si antiseptice, care este recomandată ca adjuvant în procesele de vindecare alături de terapiile conveționale sugerate de medicul specialist.

Mierea Manuka este produsă de albine din nectarul arbuștilor Manuka, ce își au originea în Noua Zeelandă. Acest tip de miere este atestat și cunoscut pentru proprietățile medicinale în întreaga lume.

Care este diferența între mierea Manuka și mierea clasică?

Mierea Manuka are în componența sa enzima denumita „metilglioxal”, care conferă mierii proprietățile antibacteriene unice. Aceasta enzimă se găsește în mod natural în nectarul florilor de Manuka și cu cât nivelul acestuia este mai mare, cu atât crește puterea antibacteriană a mierii.

Cărui motiv se datorează prețul ridicat al mierii Manuka?

Mierea Manuka considerată un ingredient vindecător în combaterea diverselor tipuri de infecții, vine la pachet si cu un preț ridicat. Arborii de Manuka cresc în zone izolate, doar în Noua Zeelandă și în unele zone ale Australiei, înflorind puțin timp pe parcursul unui an, ceea ce presupune o perioadă de colectare a nectarului de scurtă durată. Toate acestea alături de standardele ridicate și formula curată a mierii, face ca prețul produsului final să fie unul ridicat. Prețul mierei Manuka este influențat și de puterea sa antibacteriană, dată de factorul MGO sau UMF.

Ce este factorul MGO?

Puterea antibacteriană a mierii Manuka este dată de conținutul de MGO (metilglioxal). Cu cât nivelul de enzimă metilglioxal, adică factorul MGO, este mai ridicat, cu atât mierea are o eficiență antiseptică mai mare. Un aspect important dacă dorești să achiziționezi miere Manuka este să verifici dacă este certificată și autorizată în Noua Zeelandă. Mierea autorizată poartă eticheta care atestă factorul MGO sau criteriul UMF, comunică proveniența din Noua Zeelandă și este aprobată de către Active Manuka Honey Association.În continuare, trebuie să știi că există mai multe tipuri de concentrații ale factorului MGO, respectiv MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+, MGO 700+. În funcție de nevoile sănătății tale, îți alegi mierea Manuka cu factorul MGO care te-ar putea ajuta. Bineînțeles, este recomandat să consulți medicul pentru a vedea dacă se potrivește cu tratamentul pe care îl urmezi. De asemenea, dacă te știi alergic la polen, mierea Manuka nu este o opțiune pentru tine.

  • Factorul MGO 100+ – benefic pentru întărirea sistemului imunitar;
  • Factorul MGO 250+ – recomandat în tratarea unor afecțiuni minore, precum răcelile ușoare;
  • Factorul MGO 400+ – în cazul infecțiilor, inflamațiilor, dar și în cazul refluxului gastric;
  • Factorul MGO 550+ & 700+  – în cazul infecțiilor rezistente la acțiunea antibioticelor, infecții bacteriene și fungice.

Care sunt principalele beneficii ale administrării mierei Manuka?

Mierea de Manuka are multiple beneficii asupra sănătății organismului, ce merită să le iei în considerare când vrei să achiziționezi un produs de o calitate superioară. Printre principalele beneficii se regăsesc următoarele:

  • Rol antibacterian – datorită conținutului de metilglioxal și peroxid de hidrogen, mierea Manuka are o eficiență sporită împotriva bacteriilor, având rol de antibiotic natural.
  • Îmbunătățirea sănătății orale – conform studiilor, mierea Manuka previne formarea cariilor și ajută la tratarea gingivitei.
  • Susține imunitatea – datorită conținutului bogat de substanțe nutritive, mierea contribuie la creșterea rezistenței sistemului imunitar.
  • Combate infecțiile bacteriene și fungice – datorită proprietăților antibacteriene, mierea Manuka este un adjuvant puternic în infecțiile cu E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori, Candida etc, prin inhibarea dezvoltării bacteriei/ciupercii și stimulând rezistența imunității.
  • Îmbunătățește somnul – mierea Manuka eliberează glicogen, o substanță necesară funcțiilor organismului în timpul somnului.
  • Efecte pozitive în urma tratamentelor cosmetice.

Aceste beneficii sunt doar o parte, mierea Manuka avand un spectru larg de proprietăți benefice asupra sănătății. Mai multe informații despre efectele pozitive în diverse patalogii, poți afla răsfoind studiile efectuate și rezultatele obținute. Pentru acest tip de informație veridică și medicală, vezi mai multe accesând acest link.

Experiența mea cu mierea Manuka

După multe documentări, recezii citite și studii răsfoite, am decis să încerc acest elixir al naturii. Partea dificilă a fost alegerea factorului MGO, întrucât eu îmi doream pentru susținerea imunității pe această vreme de pandemie, în timp ce Ionuț, soțul meu, își dorea pentru tratarea sau gestionarea unei rinite. Astfel că, în cele din urmă ne-am decis să alegem mierea Manuka cu factor MGO 400+, iar ca mod de administrare noi optăm pentru 2 lingurițe pe zi, una dimineața și una seara.

În acest moment incipient al utilizării acestui ingredient nu am multe de spus, însă după ce voi urma această administrare timp de 2-3 luni, revin cu feedback, sper eu unul bun😊. Tot ce pot să adaug este că am auzit multe persoane care s-au tratat de Staphylococcus aureus și de Helicobacter Pylori cu această miere.

Cât despre achiziția acesteia, am ales să o fac de la DriedFruits, întrucât ei comercializează produse organice autorizate și certificate, care sunt de încredere. Dacă vrei să încerci acest produs sau oricare altul de la DriedFruits, aplică codul LAURA8 înainte de finalizarea comenzii și vei beneficia de 8% discount la coșul de cumpărături.

Revin cu feedback despre experiența noastră cu mierea Manuka în lunile ce urmează.

Pe curând!😊

Articole Asemanatoare

  • CELE MAI BUNE PRODUSE APICOLE PENTRU SISTEMUL IMUNITARCELE MAI BUNE PRODUSE APICOLE PENTRU SISTEMUL IMUNITAR
  • Clătite la cuptor cu brânză dulceClătite la cuptor cu brânză dulce
  • Sportul – tratament pentru corp, suflet și minteSportul – tratament pentru corp, suflet și minte
  • Tartă cu brânză – un desert rapid, cu doar câteva ingredienteTartă cu brânză – un desert rapid, cu doar câteva ingrediente
Summary
Mierea Manuka - elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare
Article Name
Mierea Manuka - elixirul naturii cu proprietăți vindecătoare
Description
Mierea Manuka este produsă de albine din nectarul arbuștilor Manuka, ce își au originea în Noua Zeelandă. Acest tip de miere este atestat și cunoscut pentru proprietățile medicinale în întreaga lume. Mierea Manuka are în componența sa enzima denumita „metilglioxal”, care conferă mierii proprietățile antibateriene unice. Aceasta enzimă se găsește în mod natural în nectarul florilor de Manuka și cu cât nivelul acestuia este mai mare, cu atât crește puterea antibacteriană a mierii. Puterea antibacteriană a mierii Manuka este dată de conținutul de MGO (metilglioxal). Cu cât nivelul de enzimă metilglioxal, adică factorul MGO, este mai ridicat, cu atât mierea are o eficiență antiseptică mai mare. Un aspect important dacă dorești să achiziționezi miere Manuka este să verifici dacă este certificată și autorizată în Noua Zeelandă. Mierea autorizată poartă eticheta care atestă factorul MGO sau criteriul UMF, comunică proveniența din Noua Zeelandă și este aprobată de către Active Manuka Honey Association. În continuare, trebuie să știi că există mai multe tipuri de concentrații ale factorului MGO, respectiv MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+, MGO 700+.
Author
Laura Bîrsan
Publisher Name
Laura Bîrsan
Publisher Logo
Laura Bîrsan

Din categoria: Food, Utile Etichete: ingredient minune, miere, miere manuka

Articol anterior: « Clătite la cuptor cu brânză dulce
Articolul urmator: Tartă cu brânză – un desert rapid, cu doar câteva ingrediente »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Hei,

Bine ai venit la mine pe blog!😊

Eu sunt Laura și mă bucur ca ești aici, pe blogul meu, unde o să împărtășesc cu tine pasiunile mele – gătitul, sportul și spectrul care ține de echilibrul interior, cunoașterea de sine și dezvoltare personală. O să-ți povestesc o parte din experiențele și cunoștințele mele, tot ce m-a ajutat sau mi-a plăcut și cred că ar putea să te intereseze și pe tine.

Te aștept cât mai des pe aici. Pe curând!😊

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Fii la curent cu noutățile

Găsești mai multe pe Instagram

Follow on Instagram

Caută pe Blog

Copyright © 2022 · Laura Birsan | Creare Site