Nu mai este un secret că sunt o gurmandă și că îmi place să gatesc, să experimentez combinații culinare și, chiar, să le ajustez după preferințele mele. Dar ce nu v-am spus până acum este că atunci când mă apuc de gătit, am în minte două lucruri– preparatul să fie sănătos și colorat natural.
Ce înseamnă sănătos din perspectiva mea?
- Gustos.
- Să conțină aproape toți macronutrienții (proteină, lipid, glucid).
- Să fie gătit corespunzator, astfel încât să îmi pot lua nutrienții din alimente (exclus prăjit).
- Alimentele preparatului să fie proaspete sau cât mai puțin procesate.
- Alimentele să provină din surse de încredere și crescute cât mai natural posibil, de preferat bio, organic.
- Categoria FĂRĂ: fără coloranți, fără procesare, fără aditivi, fără coloranți etc.
Ce presupune contrast cromatic?
- Curcubeu în farfurie!
- Multe legume!
- Verdele trebuie să predomine alături de alte culori puternice. Alimentele verzi sunt foarte sănătoase, predominant alcaline, bogate în antioxidanți, fibre și vitamine. Așadar, îți recomand consumul de alimente verzi precum broccoli, spanac, urzici, mazăre, castravete, salata verde, fasole verde, bame, sparaghel, varză, varză de Bruxelles, pătrunjel, leuștean, mărar, kiwi, mere, pere, lămâi, avocado etc.
Mâncatul sănătos nu trebuie să fie plictisitor, neatrăgător sau fără gust, ba din contră trebuie să ne atragă întâi vizual și olfactiv, și ulterior să ne îmbie papilele gustative.
Joacă-te cu alimentele și diversifică-ți dieta, astfel îți vei ajuta organismul să își ia nutrienții necesari și vei avea și un stil de viață ordonat și echilibrat.
Pe curând! 😊

Lasă un răspuns