Gustările dintre mese sunt nelipsite în alimentația mea, fiind foarte importante în a-mi menține nivelul de sațietate și de a mă ține departe de mâncatul excesiv. Și, pentru că îmi place să “ronțăi” între mese, aleg variante cât mai sănătoase și caut mereu să le diversific.
O gustare practică și la îndemâna tuturor pe care eu aleg să o prepar des este reprezentată de chipsurile de mere, simple, fără zahăr. Ca să mă înțelegi, eu fac parte din categoria de oameni pentru care merele proaspete nu prezintă interes și atunci caut să le consum sub diferite feluri, doar să mă asigur că fac parte din alimentația mea.
Chipsuri de mere pas cu pas
Pasul 1: Într-o tavă de cuptor încap 2 mere de dimensiune medie sau 1 măr mare, cel puțin așa a fost în cazul meu. Dacă ai mai multe tăvi la dispoziție, cu atât mai bine. Eu am folosit 2 mere medii, pe care le-am spalat, am scos sâmburii din ele și le-am feliat. Este recomandat ca feliile să fie cât mai subțiri, astfel se deshidratează mai repede și timpul de coacere este mai scurt.
Pasul 2: Am pus foaie de copt în tavă, am adăugat feliile de măr peste care am pudrat scorțișoară. Eu am ales să nu îndulcesc merele, ele fiind, oricum, în mod natural foarte dulci. Am setat cuptorul pe 160⁰C și am lăsat merele timp de 2 ore la cuptor. De menționat că după o oră le-am întors pe partea cealaltă.
Și apoi… au fost delicioase! Poftă bună! 😊

Pe curând! 😊

Articole Asemanatoare

Super!! Foarte interesant!
Mulțumesc frumos!:)