Așa cum te-am obișnuit, continui să îți împărtășesc din preparatele pe care eu le consum și care au la bază ingrediente naturale, benefice pentru sănătatea organismului. O rețetă ușoară, bogată în proteină și fără gluten o constituie chifteluțele din năut, un fel de falafel, dar făcut la cuptor. Dacă ești vegetarian sau ții post, chifteluțele din năut sunt o alternativă foarte bună pentru a înlocui proteina din carne.
Eu am folosit un năut BIO, la conservă, deja fiert, pe care l-am achiziționat de la DriedFruits, unde poți beneficia de 8% discount la valoarea întregii comenzi dacă folosești codul de reducere LAURA8. Tot la ei găsești și năut crud, tot de proveniență ecologică.

INGREDIENTE
- 1 conservă de năut fiert (400g) sau 250g de năut crud pe care l-ai fiert deja. PS! Păstreză apa din conservă (aquafaba) sau cea în care a fiert năutul, vei avea nevoie de aceasta în cele de urmează.
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel sau pătrunjel uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri din apa năutului (din conserve sau cea în care a fiert)
- 3 linguri de făină sau cât este nevoie pentru a se lega compoziția
- Condiment după preferințe: sare, piper, busuioc, cimbru, turmeric etc.
MOD DE PREPARARE
PASUL 1: Strecoară năutul de apa din conservă sau de cea în care a fiert, fără a o arunca.
PASUL 2: Adaugă toate ingredientele în bleder și mixează-le 1-2 minute, până când compoziția prinde textura unei paste.
PASUL 3: Tapetează tava cupotorului cu foaie de copt pe care o poți unge cu puțin ulei. Formează chifteluțe și aseză-le pe tavă. Odată ce ai finalizat realizarea chifteluțele, bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru o durată de 40-45 minute. Poftă bună!

Sper că ți-a plăcut rețeta și aștept părerile tale!
Pe curând! 😊

Articole Asemanatoare

Lasă un răspuns