• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Laura Birsan

  • Acasa
  • Food
    • Aperitiv
    • Mic dejun
    • Pranz
    • Cina
    • Desert
    • Nutritie
    • Vegetarian
    • Baby friendly
  • Sport
    • Activitati
    • Antrenamente
  • Utile
  • Despre mine
  • Contact
Prima pagină » Food » Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de pește

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de pește

5 iunie 2020 by Birsan Laura 2 Comentarii

Peștele este un aliment sănătos, cunoscut și pentru beneficiile acestuia datorită sursei de omega 3.

Fiecare, în funcție de preferință, alege să îl achiziționeze proaspăt, congelat, la conservă sau sub alte forme. Deși, cel mai bine din punct de vedere nutritiv este varianta de pește proaspăt, se întâmplă ca în funcție de diverși factori să apelăm și la achiziționarea conservelor de pește. Ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dacă suntem atenți la anumite detalii.

Atunci când alegem să cumpărăm o conservă de pește, nu trebuie să ne ghidăm în funcție de preț. Dacă la alte alimente acest criteriu funcționează, în cazul acesta poate fi chiar înșelător.

Când vine vorba de conservele de pește, cel mai important criteriu este zona din care a fost pescuit. Această informație o găsim pe toate ambalajele produselor de acest tip, sub denumirea “zonă de pescuit” sau în lipsa acesteia, ne orientăm dupa codul FAO.

Ce este codul FAO?

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a adoptat în 1995 Codul de Conduită a Pescuitului Responsabil, care astazi este cunoscut sub denumirea de cod FAO, cod obligatoriu ce este prezent pe orice tip de conservă de pește. Numerele asociate codurilor FAO ne indică oceanul sau marea din care peștele a fost pescuit.

Cum alegem conservele de pește în funcție de codul FAO?

Pentru a ne asigura că peștele din conservă este o de o calitate superioară, fiind dintr-o zonă de pescuit sigură pentru consum, este recomandat să cumpărăm conserve din zone FAO despre care știm că sunt ape relativ curate.

Pe baza informațiilor furnizate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, codurile FAO cu numere peste 60 reprezintă zone ale Oceanului Pacific. În prezent, încă există îngrijorări că apele Pacificului sunt contaminate de substanțe radioactive, în urma accidentului nuclear de la Fukushima-Daiichi care a avut loc în 2011.

Cu toate acestea, toate produsele disponibile pe piață trec prin procese riguroase, controale de siguranță, toate cu scopul de a se asigura că produsele se încadrează în normle prevazute de lege. Astfel că, nu există nicio dovadă clară că vreun produs, fie el pește sau alt aliment din zona aceea, este radioactiv.

Important este să știm proveniența și gradul de calitate al produsului, iar fiecare este liber să decidă ce dorește să achiziționeze și, implicit, să consume. În ceea ce mă privește, aleg să ma feresc de conservele ce au cod FAO peste 60, din motivele enunțate anterior.

Pe curând! 😊

Articole Asemanatoare

  • Bomboane Raffaello de casă cu doar 3 ingredienteBomboane Raffaello de casă cu doar 3 ingrediente
  • Granola de casă – un mix de cereale, fructe și oleaginoaseGranola de casă – un mix de cereale, fructe și oleaginoase
  • Batoane energizante – o rețetă simplă, rapidă și sănătoasăBatoane energizante – o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă
  • Prăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei melePrăjitură cu brânză dulce și blat răzuit, desertul favorit al copilăriei mele
Summary
Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de pește
Article Name
Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o conservă de pește
Description
Cel mai important criteriu este originea peștelui pe care o gasim sub denumirea “zonă de pescuit” sau ne orientăm în funcție de codul FAO.
Author
Laura Bîrsan
Publisher Name
Laura Bîrsan
Publisher Logo
Laura Bîrsan

Din categoria: Food, Nutritie, Utile Etichete: alegerea pestelui, cod fao, conserva, conserva de peste, peste, zona de pescuit

Articolul urmator: Untul ghee, cel mai sănătos pentru gătit »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Lavinia

    13 iunie 2020 la ora 8:49

    Foarte interesant acest articol, despre acest aspect cred ca putina lume are cunostinta

    Răspunde
    • Birsan Laura

      3 august 2020 la ora 7:54

      Mă bucur că am putut informa despre un subiect neștiut și, totodată, de interes 🙂 Mulțumesc de feedback!

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Hei,

Bine ai venit la mine pe blog!😊

Eu sunt Laura și mă bucur ca ești aici, pe blogul meu, unde o să împărtășesc cu tine pasiunile mele – gătitul, sportul și spectrul care ține de echilibrul interior, cunoașterea de sine și dezvoltare personală. O să-ți povestesc o parte din experiențele și cunoștințele mele, tot ce m-a ajutat sau mi-a plăcut și cred că ar putea să te intereseze și pe tine.

Te aștept cât mai des pe aici. Pe curând!😊

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Fii la curent cu noutățile

Găsești mai multe pe Instagram

Follow on Instagram

Caută pe Blog

Copyright © 2022 · Laura Birsan | Creare Site